Rød er det nye grønt: Sådan Ford!

Ford Start

Hvis man kan få en ultra grøn bil der ser ud som Ford Start, så jeg med på bølgen!

Bilen er dog kun et koncept (endnu?) – jeg siger kom nu Ford, den bil vil vi gerne se i produktion!

Og hvor er det dejligt, at se en minibil der endeligt tilfører noget nytænkning til minibilssegmentet. For det er jo tankevækkende at minibilssegmentets hidtidige mest succesfulde designs har været kopier af historiske designs.

Jeg tænker naturligvis Fiat 500 og Mini.

Nu synes jeg både Mini og (i særdeleshed) Fiat 500 er super lækre designs, men tænkt lige over den her: Hvordan skal de næste udgaver af hhv. Mini og Fiat 500 se ud? Hvordan laver man et nyt nyt-gammelt design? Det må være en kæmpe udfordring for hhv. BMW og Fiat’s designere der arbejder på afløseren for de to modeller, at designe en model der ser ny og frisk ud, men som (måske) stadig har referencer til +30år gamle designs.

BMW har faktisk allerede lavet en ny udgave af Mini’en (i 2007) men den er designet så den ligner den første fuldstændig. Det understreget vel udemærket den designmæssige udfordring BMW står overfor.

Det lader nu til at BMW arbejde med horisontal differentiering, dvs. nye udgaver af Mini’en, f.eks. “stationcar” udgaven og den kommende SUV / 4-hjulstrækker. Vi mangler stadig at se hvad Fiat har i posen. Det bliver spændende – ikke mindst hvis Ford Start kommer på banen som en moderne konkurrent…

   

.....................................................................................................................

En kommentar til “Rød er det nye grønt: Sådan Ford!”

  1. Peter kommenterede:

    Nu vi er ved elkøretøjer: Denne her, omend ikke en bil, ser godt nok også spændende ud!!!
    http://rynomotors.wordpress.com

Kommentér