ROI på sociale medier

Photo credit: Matt Hamm on flickr. Link to Matt at buttom of pageROI på sociale medier handler ikke om “return on investment” men “return on INVOLVEMENT”

På CA (min a-kasses) gruppe på LinkedIn har en gut skrevet et indlæg om hvordan man får salgsleads ud af involvering på sociale medier. Nemlig ved at bede om emailadresser!?

Say what? Der var jeg alligevel nød til at gribe pennen :-)

Jeg medgiver, at jeg kan være lidt farvet af, at a-kassen ved en hver lejlighed anbefaler deres medlemmer at være med i gruppen på LinkedIn fordi “det er såååådan et godt sted at netværke”, når det reelt blot er et sted hvor alle forsøger at markedsføre sig selv overfor hvad de mener må være en interessant målgruppe og/eller sikrer sig outbound links fra LinkedIn til deres hjemmesider.

Som jeg læste et sted “People who show up at ‘networking events’ are the people you don’t want in your network” :-)

Nå til sagen. Gutten her, Thorbjørn, skrev og markedsførte en artikel på sit firmas blog.

Klik på billedet her til venstre for at se hvad han skrev.

Indlægget henviser til dette blogindlæg som egentligt blot er en reklame for at få folk til at signe sig op til at modtage et ‘whitepaper’.

Her er hvad jeg skrev til Thorbjørn, om hvorfor ROI på sociale medier ikke handler om “return on investment” men “return on INVOLVEMENT”:

—–

Hej Thorbjørn

Jeg tror at årsagen til at I oplever dårligt ROI på jeres involvering i sociale medier er at I, med dine egne ord, betragter sociale medier som en marketingkanal. Hvis tankesættet er, at man skal være aktiv på sociale medier for at få salgsleads (dine ord), så har I misforstået ideen.

Det er selvfølgelig fair nok, at forsøge at forholde sig til om det kan betale sig at være aktiv på de sociale medier. Men der tror jeg blot I skal huske den gamle læresætning om, at “hvis ikke vi gider tage os godt af vores kunder, så vil vores konkurrenter gerne”.

ROI på sociale medier handler ikke om “return on investment”, men om “return on INVOLVEMENT”. Dvs. du skal levere målrettet kvalitets information til dine følgere, der sætter dem i stand til bedre at løse deres problemer eller dække deres behov. Det vil de elske dig for. Men som med al kærlighed, gælder også for “social media love”, at den opleves falsk hvis den er ‘conditional’. Og falsk kærlighed giver ikke involvering.

I øvrigt er det vel også lidt uopfindsomt at bede om folks email adresser? Fordelen ved sociale medier er jo netop at følgere selv vælger at blive eksponeret for dine opdateringer (gennem likes, follows og notifikationer på facebook, twitter, pinterest, flickr, instagram mv), og du har dermed mulighed for at omtale når du har et betalt produkt eller en service der opfylder dine følgeres behov eller løser deres problemer UDEN at du behøver at have deres email adresser!?

Løs folks problemer, dæk deres behov, så vil de involvere sig med dig, og din troværdighed vil blive så meget højere, at dine betalte tjeneste vil sælge så meget mere og/eller til en højere pris, at dit afkast på tid og ressourcer vil blive dækket ind.

Mvh Peter

—–

[UPDATE]: dialogen fortsætter! Klik her og se de efterfølgende kommentarer (åbner som pdf)

 

Photocredit: Matt Hamm Link to image

   

.....................................................................................................................

En kommentar til “ROI på sociale medier”

  1. Peter kommenterede:

    [UPDATE 2] for fuldstændighedens skyld kommer her (den forhåbentlige) afslutning på “debatten”: check http://www.kirring.com/peter/pkimagedir/ca-linkedin2.pdf

Kommentér